The Long Barn studio-Contemporary Architectural Design by Nicolas Tye Architects

This is a simple glazed rectangular architectural building with frameless 3.2m high glazed panels along its main elevations, which hold a very slight green tint to reflect the seasons of the surrounding glorious landscape design by Nicolas Tye Architects. The studio’s building strategy is based on an elegant rectangle (a form harmonious with the existing linear adjacent barn) of predominantly glazed elevations capped and enclosed at each end by larch timber clad ‘book ends’. The timber clad boxes are utilised more on the southern elevation to protect the building from overheating; whilst high levels of insulation ensure the building far exceeds building regulation requirements on heat loss. Employing a wind turbine, rainwater harvesting, eco paint, low energy central controlled lighting and underfloor heating, a central vacuum and air control systems, central to our aims, consciously approaches contemporary issues of sustainability.

Share on Google Plus

About Brett

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment


Post a Comment